Foto's

Uniastate verlicht het jaar 2018 uit

Uniastate verlicht het jaar 2018 uitHet bestuur van Uniastate wilde het jubileumjaar i.v.m. het 20 jarig bestaan niet als een nachtkaars uit laten gaan. Zo prachtig als dit jaar in januari was begonnen met de verhalenavond in mystieke sfeer zo bijzonder moest het ook eindigen.
In samenwerking met lichtkunstenaar Patrick Kramer werd de luchtspiegeling van 23 december tot 2 januari op feeërieke wijze uitgelicht in een wervelende en dynamische kleurenshow. Zowel de contouren van de state als de toren stonden prachtig in het licht met steeds wisselende kleuren en kleurcombinaties.

Op zaterdag 29 december werd daar nog een schepje bovenop gedaan door ook de poarte en het terrein rond de luchtspiegeling in het licht te zetten. Ondanks het sterk winderige weer en bij tijd en wijle wat regen hebben bijna 200 bezoekers, onder het genot van een hotdog, glühwein en andere smakelijke geneugten, genoten van deze bijzondere lichtshow. Veel mensen trotseerden wind en koude en klommen de luchtspiegeling in om vanuit de duisternis neer te kijken en te genieten van het spektakel.

Het is natuurlijk niet te vermijden dat je na afloop nog eten en drinken overhoudt. Het opvanghuis voor daklozen in Leeuwarden heeft deze restanten in dank aanvaard waardoor er niets in de afvalemmers hoefde te belanden en zij een extraatje hadden voor hun bezoekers.

Bekijk hier de prachtige film van de lichtshow die is gemaakt door Wybo Smids.

Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân