Foto's

Culturele Hoofdstad 2018 ook in Bears

Culturele Hoofdstad 2018 ook in BearsHet is vrijdagavond 26 januari klokslag 19.00 uur. De deuren van de tsjerke en de poarte van de Uniastate in Bears zijn voor u geopend.
Het is de voor-openingsavond van de dag waarop Leeuwarden een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa zal zijn.

Zowel in de kerk, in de poarte maar ook in de luchtspiegeling staan vijf vertellers klaar om u hun verhaal te vertellen. Verhalen die u zullen boeien omdat zij gaan over beroemde inwoners van de dorpen Jellum en Bears. Ook mooie en soms roerende anekdotes over bijzondere mensen die door de jaren heen een bezoek hebben gebracht aan de tsjerke en luchtspiegeling in Bears. Maar ook verhalen uit de geschiedenis van onze dorpsomgeving.

De vertellers, de dorpsbewoners Janke Singelsma, Daniël Span en Jan Kalma alsmede van Uniastate de rondleiders Adriaan Pots en Jaap Woudstra zullen, afhankelijk van het aantal bezoekers, tegelijkertijd of soms na elkaar hun verhaal doen. Omdat de verhalenavond tot 22.00 uur doorgaat zal iedereen in staat zijn naar alle vijf de vertellers te luisteren en zo meegenomen kunnen worden in het heden en het verleden van onze omgeving.

Uiteraard zal er koffie en thee klaar staan en tegen een kleine vergoeding zal er ook een wijntje of een biertje gedronken kunnen worden terwijl u tussen de verhalen door even kijkt naar de historische filmopnamen van het opbouwen per helikopter van de luchtspiegeling.

Wij hopen dat u op 26 januari allemaal de weg naar de Uniastate in Bears weet te vinden. Om het u makkelijk te maken zetten wij kerk, luchtspiegeling en poarte in een feestelijke verlichting!

Stichting Tsjerke en Uniastate BearsTerug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle:

16,17, 18 aug.

Merke Jellum-Bears op keatsfjild yn Jellum


Oud papier 2019
21 september; 30 november
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân