Foto's

Culturele Hoofdstad 2018 ook in Bears

Culturele Hoofdstad 2018 ook in BearsHet is vrijdagavond 26 januari klokslag 19.00 uur. De deuren van de tsjerke en de poarte van de Uniastate in Bears zijn voor u geopend.
Het is de voor-openingsavond van de dag waarop Leeuwarden een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa zal zijn.

Zowel in de kerk, in de poarte maar ook in de luchtspiegeling staan vijf vertellers klaar om u hun verhaal te vertellen. Verhalen die u zullen boeien omdat zij gaan over beroemde inwoners van de dorpen Jellum en Bears. Ook mooie en soms roerende anekdotes over bijzondere mensen die door de jaren heen een bezoek hebben gebracht aan de tsjerke en luchtspiegeling in Bears. Maar ook verhalen uit de geschiedenis van onze dorpsomgeving.

De vertellers, de dorpsbewoners Janke Singelsma, Daniël Span en Jan Kalma alsmede van Uniastate de rondleiders Adriaan Pots en Jaap Woudstra zullen, afhankelijk van het aantal bezoekers, tegelijkertijd of soms na elkaar hun verhaal doen. Omdat de verhalenavond tot 22.00 uur doorgaat zal iedereen in staat zijn naar alle vijf de vertellers te luisteren en zo meegenomen kunnen worden in het heden en het verleden van onze omgeving.

Uiteraard zal er koffie en thee klaar staan en tegen een kleine vergoeding zal er ook een wijntje of een biertje gedronken kunnen worden terwijl u tussen de verhalen door even kijkt naar de historische filmopnamen van het opbouwen per helikopter van de luchtspiegeling.

Wij hopen dat u op 26 januari allemaal de weg naar de Uniastate in Bears weet te vinden. Om het u makkelijk te maken zetten wij kerk, luchtspiegeling en poarte in een feestelijke verlichting!

Stichting Tsjerke en Uniastate BearsTerug

Agenda

Oud papier 2018
Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg.

14 februari
“ald-Boargemaster Liemburg fertelt”

10 maart
NLdoet
10.00 uur: “De Binnen en bûtenboel doarpshûs”
10 maart
20.30 uur: Kwizzz “Ik hou van Leeuwarden”!!

16, 17 en 18 maart
Toneel Nij Libben
d' Ald Skoalle Bears
16 en 17 maart om 20.00 uur
18 maart om 15.00 uur
Klik hjir foar mear info en it bestellen fan kaarten.

23 maart
Kookworkshop

8 april
Frysk diktee

14 april Rommelmerk

d' Ald Skoalle Bears

19 april
Jierfergadering Doarpsbelang

25 april
Jierfergadering Doarpshus

Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân
 
Jaarverslag dorpsbelang 2017