Foto's

Inloopmiddag herinrichting Hegedyk 3e fase

Inloopmiddag herinrichting Hegedyk 3e faseOp woensdagmiddag 13 april van 16:00 uur tot 18:30 uur organiseren de gemeente Littenseradiel en doarpsbelang Jellum-Bears een inloopmiddag over het herinrichtingsplan Hegedyk. Het gaat specifiek over het gedeelte van de Hegedyk bij de kerk en het eetcafé.

De gemeente Littenseradiel en de verkeerswerkgroep Hegedyk werken sinds 2007/2008 samen aan een herinrichtingsplan van de Hegedyk als oplossing voor de verkeersproblematiek in Jellum en Bears. De samenwerking heeft tot nu toe geleid tot het fietspad tussen Jellum en Boksum en de herinrichtingen van de ‘Smidshoeke’ en de ‘Skoallehoeke’. In 2016 willen wij het laatste onderdeel van de Hegedyk gaan herinrichten. Dit betreft het deel van de Hegedyk bij de kerk en eetcafé Jonker Sikke dat we willen inrichten als een 30 km/uur gebied. Hier kun je het ontwerp bekijken.


Het oorspronkelijke stedenbouwkundige ontwerp voor de totale herinrichting van de Hegedyk is op 28 oktober 2009 gepresenteerd aan de inwoners van Jellum en Bears. Het ontwerp van het gedeelte bij de kerk en het café is op een paar onderdelen gewijzigd. Wij willen deze wijzigingen graag toelichten.
Daarom organiseren wij op woensdag 13 april aanstaande van 16:00 tot 18:30 uur een inloopmiddag voor de inwoners van Jellum en Bears in eetcafé Jonker Sikke in Jellum. U kunt het ontwerp dan inzien en er vragen over stellen.

Tijdens deze inloopmiddag zijn twee medewerkers van de gemeente, mevrouw Bouwina Sloots en de heer Peter Post, en twee leden van de verkeerswerkgroep Hegedyk aanwezig om uitleg en toelichting te geven. Wij nodigen u van harte uit om van deze gelegenheid gebruik te maken.

Kunt u de inloopmiddag niet bezoeken maar heeft u wel een vraag of een opmerking? Het ontwerp is tot 21 april 2016 tijdens openingstijden in te zien op het gemeentehuis in Wommels. Of u kunt het bekijken op www.jellumbears.nl. Reacties kunt u tot 21 april sturen naar de gemeente via het e-mailadres p.post@littenseradiel.nl.

Wij hopen u op 13 april te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Doarpsbelang Jellum-Bears,
Burgemeester en wethouders van Littenseradiel


Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân