Foto's

Seizoenstart Uniastate Bears

Seizoenstart Uniastate BearsNei de himmeldei mei yn it kader fan NL Doet is Uniastate; Tjerke, Poarte en bûtenterrein, wer klear foar it simmerseizoen. Der steane wer tal fan mooie aktiviteiten op it programma.
It seizoen wurdt iepene mei in optreden fan it ferneamde shantykoor “Rolling Home” út Snits op sneon 28 maart.

Fanôf sneon 4 april is de eksposysje fan Ryt Kooistra út Koudum te besjen, yn de tsjerke de skilderijen en op it bûtenterrein har bylden.
De eksposysje is gratis te besjen tidens de iepeningstiden fan Uniastate

Zomer-Expositie Ryt Kooistra
Vanaf eerste paasdag is er zowel buiten als binnen werk te zien van beeldend kunstenaar Ryt Kooistra uit Koudum. Verspreid in de tuin staan ± 40 keramiekbeelden die hun oorsprong vinden in vele pakken klei. U kunt tot eind september genieten van een gevarieerde verzameling met o.a. allerlei soorten dieren zoals gevogelte, koeien en paarden, maar bv ook torso’s. Haar beelden kenmerken zich vaak door hun éénvoud van vorm en een knipoog naar de realiteit, die soms doet glimlachen. Geen ‘gewichtige’ kunst, maar speelse objecten die dicht bij de mens staan.
Naast het werk in de tuin hangen er van 5 april tot eind juni ook zwart-wit pentekeningen van haar hand in de kerk. Elke tekening is een waar kunstwerk wat met een uiterste precisie gemaakt is. Technische hoogstandjes die zonder vooropgezet plan tot een boeiend lijnenspel leiden waardoor de kijker steeds nieuwe elementen ontdekt.
Naast de vrije tekeningen wordt deze techniek ook toegepast bij het maken van unieke datumtekeningen die op bestelling gemaakt worden.
De kunstenaar is zelf aanwezig op 16 en 17 mei.Terug

Agenda

Oud papier 2017
Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg
16 december

17 novimber Bierpriuwerij
d'Ald Skoalle Bears
20.30 oere; 15 euro p.p.

7 jannewaris 2018 Nyjiersbrunch
d'Ald Skoalle Bears
13.00 oere

14 april Rommelmerk
d'Ald Skoalle Bears


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân
 
Jaarverslag dorpsbelang 2017

Jaarverslag dorpsbelang 2016