Foto's

Expositie in kerk Bears

Expositie in kerk BearsIn de kerk van Bears gaat de kunstenares Koosje Zijlstra met de expositie “ eachweid” terug naar haar geliefde Friesland.
Zelf geboren in Bears (1951), laat ze zich door middel van diverse schilderijen zien aan bezoekers van de kerk en Uniastate.

Nog steeds een noorderling in hart en nieren begint Koosje haar schilderscarrière in 1998. In dat jaar is er op haar eerste expositie direct sprake van belangstelling voor het figuratieve maar speelse werk. Dit wordt de start van een keur aan exposities in Groningen, Friesland en Drenthe. Haar aquarellen worden na verloop van tijd in verschillende galeries geëxposeerd . Ook doet zij een aantal keren mee met de destijds groots georganiseerde Atelierroute van Groningen.

Ze heeft zich langere tijd verbonden aan de galerie Kunst-en-Kunst in de Folkingestraat in het centrum van Groningen. Daarna is ze als kunstenares en organisator actief geweest bij Atelier Pand 49 waar ze met andere kunstenaars een galerie en kunstuitleen bestierd. In die tijd maakt ze ook de overgang van aquarelleren naar het werken met acrylverf, zowel op papier als op doek.

In de tentoonstelling “eachweid” toont Koosje oude en nieuwe werken, zowel aquarellen, acryl-schilderijen en tussenvormen daarvan. Het veranderingsproces in haarzelf komt in haar werk hier en daar tot uiting. U kunt als kijker genieten van landschappen, bloemen, naakten, dieren en stillevens.

De exposite is van 5 juli tot 15 september in de kerk van Bears.
Openingstijden dinsdag t/m zondag van 11-17 uur.Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân