Foto's

15 jaar Pompoenfestival Jellum-Bears

15 jaar Pompoenfestival Jellum-BearsDit jaar viert het Pompoenfestival in het Friese Bears haar 15e editie. De historische buitenplaats Uniastate zal opnieuw het unieke decor vormen voor het sfeervolle evenement.
Het Pompoenfestival vindt op 14 en 15 september 2016 plaats, op beide dagen van 10 tot 17 uur.

Pompoenen geven inspiratie door de mooie kleuren en aparte vormen. De warmte van de mooie najaarskleuren laat je nazomeren! Er zijn weer vele ondernemers en liefhebbers die zelfgemaakte producten aanbieden. Het aanbod is dan ook beslist verrassend. Op het gebied van ‘lekker en gezond leven’ zijn er vele kraampjes, maar ook sieraden, tassen, kinderkleding en cadeautjes, decoratie voor huis en tuin en schilderkunst.

Het hele weekend zijn er doorlopend optredens van muzikanten en voor de kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De entree bedraagt € 5,-, voor volwassenen en kinderen van 16 jaar en ouder. Een toegangsbewijs geeft recht op verschillende aantrekkelijke kortingen.

Het Pompoenfestival is een activiteit van Atelier ’t Hegedykje uit Jellum. De locatie wordt omsloten door een middeleeuwse Poort (“de Poarte”), waarop zich een ‘luchtspiegeling’ van de oude state bevindt. Deze wordt op originele wijze bij het evenement betrokken met mooie bloemversieringen en dient als podium voor muzikale acts. Laat u verrassen door deze toeristische parel!Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân