Foto's

Keunstrūte Littenseradiel 25 en 26 mei 2013

Keunstrūte Littenseradiel 25 en 26 mei 2013Keunstrûte Littenseradiel 2013 zal plaatsvinden in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei. Van 11:00 tot 17:00 uur stellen kunstenaars hun ateliers en werkplaatsen gratis open voor publiek, geven workshops of exposeren hun werk in kerken of dorpshuizen. Er doen meer dan 50 kunstenaars mee met zeer verschillend werk. Zo zijn er naast schilderijen en beelden ook foto's, glas, keramiek, viltkunst, naald- en meubelkunstwerken te bekijken. Men kan luisteren naar liederen, gedichten en koorzang. Van professionele kunstenaars tot enthousiaste talentvolle amateurs, een kleurrijk geheel!

Een goed startpunt is de overzichtstentoonstelling “Keunst yn’e Stâl” (De Omrin 22a, 8831 ZD Winsum) met werk van alle deelnemende kunstenaars en tevens informatiepunt. Op zaterdagmiddag vindt in Easterlittens het Fries Kampioenschap Living Statues plaats en op zondagmiddag is er een gratis concert van Koar Fjouwerlûd in de Martinitjerke in Itens en een muzikaal intermezzo van Vrouwenkoor Blinder bij de expositie van Greet Leuven in de Mariakerk in Bears. Museum It Tsiispakhús met een expositie van architect Rein Hofstra is in het weekend tegen gereduceerd tarief toegankelijk.

De Keunstrûte voert u door schilderachtige dorpen en buurtschappen in de uitgestrekte “greidhoeke” gemeente Littenseradiel. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een drankje, hapje en weidse vergezichten. Bezoekers kunnen dit jaar ook een Museumkaart winnen in de gratis loterij, hoe meer locaties men bezoekt hoe meer kans men maakt.

Het is teveel om hier op te noemen maar op www.friesekunstroute.nl kunt u alle informatie vinden over de deelnemende kunstenaars en de locaties, ook is daar de folder te downloaden. Deze overzichtelijke folder, met routekaartje, is tevens op diverse plaatsen binnen de gemeente en bij de VVV punten te verkrijgen of bij de deelnemende kunstenaars.


Terug

Agenda

Oud papier 2017
Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg
16 december

17 novimber Bierpriuwerij
d'Ald Skoalle Bears
20.30 oere; 15 euro p.p.

7 jannewaris 2018 Nyjiersbrunch
d'Ald Skoalle Bears
13.00 oere

14 april Rommelmerk
d'Ald Skoalle Bears


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân
 
Jaarverslag dorpsbelang 2017

Jaarverslag dorpsbelang 2016