Foto's

Keunstrūte Littenseradiel 25 en 26 mei 2013

Keunstrūte Littenseradiel 25 en 26 mei 2013Keunstrûte Littenseradiel 2013 zal plaatsvinden in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei. Van 11:00 tot 17:00 uur stellen kunstenaars hun ateliers en werkplaatsen gratis open voor publiek, geven workshops of exposeren hun werk in kerken of dorpshuizen. Er doen meer dan 50 kunstenaars mee met zeer verschillend werk. Zo zijn er naast schilderijen en beelden ook foto's, glas, keramiek, viltkunst, naald- en meubelkunstwerken te bekijken. Men kan luisteren naar liederen, gedichten en koorzang. Van professionele kunstenaars tot enthousiaste talentvolle amateurs, een kleurrijk geheel!

Een goed startpunt is de overzichtstentoonstelling “Keunst yn’e Stâl” (De Omrin 22a, 8831 ZD Winsum) met werk van alle deelnemende kunstenaars en tevens informatiepunt. Op zaterdagmiddag vindt in Easterlittens het Fries Kampioenschap Living Statues plaats en op zondagmiddag is er een gratis concert van Koar Fjouwerlûd in de Martinitjerke in Itens en een muzikaal intermezzo van Vrouwenkoor Blinder bij de expositie van Greet Leuven in de Mariakerk in Bears. Museum It Tsiispakhús met een expositie van architect Rein Hofstra is in het weekend tegen gereduceerd tarief toegankelijk.

De Keunstrûte voert u door schilderachtige dorpen en buurtschappen in de uitgestrekte “greidhoeke” gemeente Littenseradiel. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een drankje, hapje en weidse vergezichten. Bezoekers kunnen dit jaar ook een Museumkaart winnen in de gratis loterij, hoe meer locaties men bezoekt hoe meer kans men maakt.

Het is teveel om hier op te noemen maar op www.friesekunstroute.nl kunt u alle informatie vinden over de deelnemende kunstenaars en de locaties, ook is daar de folder te downloaden. Deze overzichtelijke folder, met routekaartje, is tevens op diverse plaatsen binnen de gemeente en bij de VVV punten te verkrijgen of bij de deelnemende kunstenaars.


Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân