Foto's

Pompoenfestival in Uniastate Bears

Pompoenfestival in Uniastate BearsHet weekend van 15 en 16 september vindt het 14e keer Pompoenfestival plaats. Dit jaar niet in Jellum, maar op het terrein van de prachtige locatie Uniastate.

De Stichting Tsjerke en Uniastate, het Dorpshuis D’Ald Skoalle Bears en Atelier ’t Hegedykje zetten dit jaar samen de schouders onder het evenement.

Het Nordwin College (voorheen AOC Friesland) heeft de Uniastate al mooi versierd. Ook Groei en Bloei zal nog met een ploeg allerlei bloemstukken maken.
In de nieuwe opzet zullen we meer, erg leuke activiteiten voor kinderen aanbieden. Een greep uit het aanbod: verkleden en sminken, zelf pizza maken, schilderen, Afrikaans trommelen en natuurlijk uit het uithollen van de pompoenen.
Vanaf de luchtspiegeling van Uniastate zullen zondag twee koren, waaronder de Middelseesjongers, optreden. In de kerk van Bears is een tentoonstelling van Baukje Boersma uit Rinsumageest. We willen kinderen die weer met hun skelters de pompoenen van de bezoekers willen vervoeren of een handeltje hebben , aanmoedigen om dit vooral weer te doen. Dat kan bij het eigen huis, maar er is ook ruimte vlak voor de Poarte.

In de nieuwe opzet zullen we ook overgaan tot het heffen van entree. Dat is noodzakelijk om het evenement te kunnen blijven organiseren bij stijgende kosten zoals huur, promotie, aankleding, vergunningen, kosten van muzikanten, kinderaktiviteiten, e.d.

De samenwerking met het Dorpshuis en de Stichting Tsjerke en Uniastate is voor alle partijen aantrekkelijk, omdat het extra inkomsten voor genoemde partijen genereert. Zo levert het Pompoenfestival ook meer voor het dorp op.
We nodigen jullie als graag uit om als dorpsbewoners een kijkje te komen nemen en bieden bij dezen gratis toegang aan. Iedereen heeft een brief van Atelier ’t Hegedykje gekregen: deze dient als toegangsbewijs.

Op www.pompoendorp.nl staat de laatste informatie.Terug

Agenda

Oud papier 2017
Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg
16 december

17 novimber Bierpriuwerij
d'Ald Skoalle Bears
20.30 oere; 15 euro p.p.

7 jannewaris 2018 Nyjiersbrunch
d'Ald Skoalle Bears
13.00 oere

14 april Rommelmerk
d'Ald Skoalle Bears


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân
 
Jaarverslag dorpsbelang 2017

Jaarverslag dorpsbelang 2016