Foto's

Keunstrūte Littenseradiel 19 en 20 mei 2012: De goede ōfslach!

Keunstrūte Littenseradiel 19 en 20 mei 2012: De goede ōfslach!Binnen de gemeente Littenseradiel wonen en werken veel kunstenaars. Om kunst en vormgeving in Littenseradiel meer bekendheid te geven is er een open-atelier en kunstroute georganiseerd.

Keunstrûte Littenseradiel 2012 zal plaatsvinden in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 mei. Van 11:00 tot 17:00 uur stellen kunstenaars hun ateliers en werkplaatsen gratis open voor publiek, geven workshops of exposeren hun werk in kerken of dorpshuizen. Er doen meer dan 40 kunstenaars mee met zeer verschillend werk. Zo zijn er naast schilderijen en beelden ook foto's, glas, keramiek, viltkunst, naald en meubelkunstwerken te bekijken. Van professionele kunstenaars tot enthousiaste, talentvolle amateurs, een kleurrijk geheel! Er is een gevarieerd aanbod workshops, van fotografie tot viltkunst, van schilderen tot pottenbakken. Op zondagmiddag is er bovendien een gratis concert van Koar Fjouwerlûd in de Martinitjerke in Itens. De Keunstrûte voert u door schilderachtige dorpen en buurten in de uitgestrekte “greidhoeke” gemeente Littenseradiel. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een drankje, hapje en weidse vergezichten. Bezoekers kunnen dit jaar ook een kunstwerk of workshop glas fusen winnen in de gratis loterij, hoe meer locaties men bezoekt hoe meer kans men maakt.

Op de website www.friesekunstroute.nl kunt u informatie vinden over de deelnemende kunstenaars en de locaties, ook is daar de folder te downloaden. Deze overzichtelijke folder, met routekaartje, is tevens op diverse plaatsen binnen de gemeente en bij de VVV punten te verkrijgen of bij de deelnemende kunstenaars. De feestelijk opening van de keunstrûte is op vrijdagavond 18 mei 19:30 op De Kamp in Baard.

www.friesekunstroute.nl
organisatie@friesekunstroute.nl


Terug

Agenda

Oud papier 2018
Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg.

14 februari
“ald-Boargemaster Liemburg fertelt”

10 maart
NLdoet
10.00 uur: “De Binnen en bûtenboel doarpshûs”
10 maart
20.30 uur: Kwizzz “Ik hou van Leeuwarden”!!

16, 17 en 18 maart
Toneel Nij Libben
d' Ald Skoalle Bears
16 en 17 maart om 20.00 uur
18 maart om 15.00 uur
Klik hjir foar mear info en it bestellen fan kaarten.

23 maart
Kookworkshop

8 april
Frysk diktee

14 april Rommelmerk

d' Ald Skoalle Bears

19 april
Jierfergadering Doarpsbelang

25 april
Jierfergadering Doarpshus

Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân
 
Jaarverslag dorpsbelang 2017