Foto's

Keunstrūte Littenseradiel 19 en 20 mei 2012: De goede ōfslach!

Keunstrūte Littenseradiel 19 en 20 mei 2012: De goede ōfslach!Binnen de gemeente Littenseradiel wonen en werken veel kunstenaars. Om kunst en vormgeving in Littenseradiel meer bekendheid te geven is er een open-atelier en kunstroute georganiseerd.

Keunstrûte Littenseradiel 2012 zal plaatsvinden in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 mei. Van 11:00 tot 17:00 uur stellen kunstenaars hun ateliers en werkplaatsen gratis open voor publiek, geven workshops of exposeren hun werk in kerken of dorpshuizen. Er doen meer dan 40 kunstenaars mee met zeer verschillend werk. Zo zijn er naast schilderijen en beelden ook foto's, glas, keramiek, viltkunst, naald en meubelkunstwerken te bekijken. Van professionele kunstenaars tot enthousiaste, talentvolle amateurs, een kleurrijk geheel! Er is een gevarieerd aanbod workshops, van fotografie tot viltkunst, van schilderen tot pottenbakken. Op zondagmiddag is er bovendien een gratis concert van Koar Fjouwerlûd in de Martinitjerke in Itens. De Keunstrûte voert u door schilderachtige dorpen en buurten in de uitgestrekte “greidhoeke” gemeente Littenseradiel. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een drankje, hapje en weidse vergezichten. Bezoekers kunnen dit jaar ook een kunstwerk of workshop glas fusen winnen in de gratis loterij, hoe meer locaties men bezoekt hoe meer kans men maakt.

Op de website www.friesekunstroute.nl kunt u informatie vinden over de deelnemende kunstenaars en de locaties, ook is daar de folder te downloaden. Deze overzichtelijke folder, met routekaartje, is tevens op diverse plaatsen binnen de gemeente en bij de VVV punten te verkrijgen of bij de deelnemende kunstenaars. De feestelijk opening van de keunstrûte is op vrijdagavond 18 mei 19:30 op De Kamp in Baard.

www.friesekunstroute.nl
organisatie@friesekunstroute.nl


Terug

Agenda

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle
9 febr. 15 uur: verteller Gjalt de Groot met zangtrio Triofantlyk
18 maart 20 uur: Terug in de tijd
11 april 20 uur Pubquiz

Biljarten en kaarten
Elke maandagavond

Klaverjassen

14 febr.; 13 maart; 10 april

Oud papier 2020
8 febr.;18 april; 4 juli; 19 sept.; 28 nov.
Oud papier graag in dozen of gebundeld langs de weg zetten.


Dorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2018


Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân