Foto's

De Klomp maakt zich op voor nieuw seizoen

De Klomp maakt zich op voor nieuw seizoenZwembad De Klomp gaat het laatste jaar in van de vijf die het van de gemeente heeft gekregen om zich op basis van zelfstandigheid met behulp van een groot aantal vrijwilligers te bewijzen. Het is met al drie keer meer dan twee keer zoveel bezoekers en leszwemmers als in 2007 al aardig op de goede weg. In het komende seizoen wil het zwembad proberen de goede resultaten van de laatste jaren door te zetten naar een nog hoger niveau.
De gemeente heeft ondanks de nodige bezuinigingen de subsidie tot en met dit jaar op het afgesproken peil gehandhaafd. Na 2012 is er minder geld voor het zwembad beschikbaar. Er is met grote, onbaatzuchtige inzet van vereende krachten veel aan de accommodatie verbeterd. De glijbanen zijn gebouwd, de filterinstallatie is totaal vernieuwd, de zonneweide en het terras zijn flink opgeknapt, er is een eigen computersysteem aangeschaft, de website heeft een facelift gekregen en het peuterbad kan weer jaren in de bestaande leuke vorm voort.

Het personeel heeft onder leiding van bedrijfsleider John Lange de kwaliteit en het aanbod aan zwemles en doelgroepzwemmen sterk weten te verhogen. Het toezicht in en om de baden is dusdanig dat orde en veiligheid in het zwembad gewaarborgd zijn. De service en gastvrijheid en de vele activiteiten maken het zwembad tot een gezellige en levendige verblijfplaats, waar het in de beschutte luwte van de omzomende bosrand goed vertoeven is.
Zwembad De Klomp is een door de Nationale Raad Zwemdiploma’s erkend opleidingsinstituut. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen voor het zwemABC opgeleid worden. Het zwemABC bestaat uit drie diploma’s, A, B en C. Voor elk diploma wordt een examen afgenomen. Met A en B kunnen kinderen al aardig uit de voeten, maar met C op zak zijn ze pas echt zwemveilig. Dan kunen ze zich in elk zwembad en ook in het buitenwater, waar Friesland zo rijk aan is, uitleven en bij onverhoopt te water raken zichzelf redden.

Na het zwemABC biedt De Klomp voor de jeugd de volgende vormen van doelgroepzwemmen: KidsAquaSwim, Snorkelen, Brevetzwemmen en Trimzwemmen. Bewegen is goed voor iedereen en zeker ook voor kinderen. De motorische ontwikkeling heeft er baat bij en wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de prestaties op school er tevens door vooruit gaan. Mede een reden waarom zwembad De Klomp als bewegingsplek bij uitstek nooit verloren mag gaan. Voor beginnende zwemmertjes is er het peuter- en kleuterzwemmen.

Ook volwassenen biedt De Klomp een scala aan recreatieve en sportieve mogelijkheden. Met het baantje-zwemmen kan de conditie en fitheid onderhouden worden. Het trimzwemmen biedt hiertoe in begeleide vorm de gelegenheid. De echte sportievelingen kunnen zich uitleven in het kilometervreten, waarbij elke week de afgelegde afstand wordt bijgehouden en aan het aan het eind van het seizoen aan de grootste totalen een leuke prijs verbonden is. Voor volwassenen is er verder nog het aquajoggen en het aquajoggen 50+. De jaarlijkse zwemvierdaagse zal natuurlijk niet ontbreken.
Naast John Lange staan Jitske Ydema, Alien Okkema, Johan Kuiper, Julia Gerritsma, Ida Hallema en Henrike Jorna alweer te popelen om aan het aanstaande seizoen te beginnen. Zij zullen aan het bad en in de receptie worden ondersteund door Gerbrich Koopal, Gerbrig Reitsma, Andrea de Boer, Reinout Lanting en Monica Jorna en in het groenonderhoud door Christiaan en Frank. Tevens staat het grote en enthousiaste team vrijwilligers onder aanvoering van Thea Baarslag en Marjo Koenen ook dit jaar weer paraat in de kiosk en op het terras.

Met behulp van de Stichting Wommels, de FKWWI, enkele andere dorpswindmolens uit de omgeving, heibedrijf Gerbrandy en de vele zwemmers die in de “Nacht van De Klomp” vorig jaar zoveel geld bij elkaar gezwommen hebben wil Tjomme van der Meer dit jaar een installatie om zelf groene energie in het zwembad op te wekken realiseren. Hiermee wil De Klomp milieuvriendelijker worden en de energiekosten sterk reduceren. De plannen zijn in een afrondende fase.
De seizoensvoorbereiding is reeds in volle gang. Het voorterrein, het terras en de zonneweide worden, aangestuurd door Henk Ebbinge, voor het komende seizoen klaargestoomd. Over enkele weken kan worden begonnen met de baden en het water. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de organisatie van de zwemlessen, de inschrijvingsprocedure, de nog weer vernieuwde website, de computer en de brochure en flyers die verspreid zullen worden. Zwembad De Klomp gaat ook steeds meer social en is daartoe te volgen op twitter en facebook. Met foursquare en facebook kan op het zwembad ingecheckt worden zodat bezoekers elkaar kunnen laten weten hoe leuk en aangenaam het in het zwembad is.

Zwembad De Klomp blijft volop in beweging.Terug

Agenda

Oud papier 2018
8 december.

Oud papier vanaf 10 uur gebundeld klaarzetten langs de weg.

Programma doarpshûs d'Ald Skoalle:
27 okt.:
Fryske jûn mei Piter Wilkens en in Fryske kwizzz.
20.30 oere; entree 10,--
17 nov.: Stamppotbuffet
17:00 oere
25 nov.: Sterke ferhalen mei Douwe de Bildt en Jan Kalma
16:00 oere
15 dec.: Filmjûn
20:00 oere
6 jan.: Nieuwjaarsbrunch
13:00 oere
18 jan.: Itensiede mei Wyneke en Marjolein
17:30 oere
9 febr.: Snertjûn
17:00 oere
21 febr.: Boekejûn mei Anita Terpstra
20:00oere
2 maart: Discojûn
20.30 oere

Kaartclub 'Harten Aas'
Kruisjassen: 19 nov.
17 dec. 21 jan. 25 febr. 18 maart, 1 april
Aanvang: 19.45 uur
Klaverjassen: 12 okt.
9 nov. 14 dec. 11 jan.
8 febr. 8 maart en 12 april
Aanvang 20.00 uuur

Biljartclub
Vanaf 1 oktober 2018 elke maandagavond
Aanvang: 19.30 uur
Vrijdagmiddag, op deze middag wordt ook les gegeven.
Aanvang 14.00-16.00 uurDorpsvisie Jellum Bears 2015-2020.pdf

Ledenvergadering dorpsbelang en jaarverslag 2017

Film ter ere fan it 75-jierig bestean fan doarpsbelang Jellum/Bears

Foto's 50 jaar Stichting Ald Skoalle

Oude foto's Bears
Oude foto's Jellum
 
Gemeentenieuws

Streekwurk provinsje Fryslân